Scroll Top

Хуманитарни турнир “Срцем уз Лакија”

humanitarni-turnir-srcem-uz-lakija
Сличне теме

Сутра, 4. Фебруара 2023. године, у Хали Спортова “Ранко Жеравица” у улици Париских комуна 20 на Новом Београду, одржаће се хуманитарна акција под називом „Срцем уз Лакија“. КМФ Црвена Звезда и Ветерни Црвене Звезде одиграће утакмицу посвећену прикупљању средстава за хитно лечење Лазара Живановића, четрнаестогодишњег дечака који се храбро бори са тешком болешћу.

До јула месеца 2022. године, Лазар је живео уобичајеним животом једног дечака, тренирао кошарку и пливање и уживао у дружењу са вршњацима. Имао је снове и планове, а онда је срећно детињство четрнаестогодишњег дечака без претходних здравствених проблема изненада прекинула страшна дијагноза. Нажалост, Лазару је дијагностикован тумор на мозгу. Оперисан је на неурохируршкој клиници у Београду 15. јула 2022. године. Тумор је проузроковао слабост десне руке и ноге, која је и поред свакодневне физикалне терапије и даље присутна. Подвргнут је стандардном протоколу лечења на Институту за онкологију и радиологију Србије где је примао радио и хемиотерапију. Овим су опције за лечење у нашој земљи исцрпљене. С обзиром на тежину дијагнозе неопходно је да Лазар што пре настави лечење на клиници у иностранству где се предлаже још једна хируршка интервенција и примена персонализованих терапија иновативним лековима и вакцинама. Породица је до сада успешно плаћала трошкове лечења у Србији и иностранству, и упркос свему настављају борбу, сваким даном још одлучнији да Лазар дође до коначног излечења. Ипак, у овој немилосрдној борби потребна им је помоћ, а време је од кључног значаја.

Сви људи добре воље могу посетити сутрашњи турнир или помоћи у прикупљању средстава потребних за Лакијево лечење уплатом донација на рачун или слањем СМС поруке, колико год је у њиховој моћи. Будимо хумани, помозимо Лакију!

Додај коментар: