Scroll Top

Дани европске баштине

dani-evropske-bashtine
Сличне теме

У оквиру манифестације „Дани европске баштине“ са темом „Културно наслеђе за све“ нова трибина „Београд за почетнике“ отвара јавности мало познату и неиспричану, археолошки и историјски важну мистерију о тајнама чукаричког подземља, дугу десетинама година у петак 24.09. у 19 часова у Галерији 73.

Које су гигантске животиње настањивале Чукарицу у прадавно доба, како је изгледала Чукарица у доба Јуре, где су живели Кромањонци пре 35.000 година, где је ископана древна Винча у Жаркову и шта су радили Келти на Бановом брду, само су нека од питања на које ће ова трибина одговорити својим посетиоцима.Трибина „Београд за почетнике“ откриће и где се налазио изгубљени манастир Превелика, шта све крије огромно подземље Чукарице али и шта су све немачки нацисти скривали на обронцима Кошутњака.

Домаћица трибине је Смиљана Попов, ауторка и уредница научно-популарног серијала „Београд за почетнике“, прве тв емисије у Србији која је ушла у просветни систем, а стручни водич биће археолог Раде Милић из Центра за урбани развој, познати и признати истраживач београдског подземља.

Додај коментар: