Scroll Top

„Дани Зорана Радмиловића“ у Зајечару

dani-zorana-radmilovica-u-zajecaru
Сличне теме

У Зајечару ће од 17. до 24. октобра бити одржан 32. Фестивал „Дани Зорана Радмиловића“

На фестивалу ће бити приказане најбоље представе из овогодишње продукције, не само из Србије, већ и из Црне Горе и Републике Српске.

У уторак, 17. октобра, у сали позоришта, у оквиру предфестивалског програма, од 19 сати биће приређено књижевно вече академика Душана Ковачевића посвећено педесетогодишњици представе „Радован ИИИ“.

У среду, 18. октобра, у 18 сати, испред споменика Зорану Радмиловићу биће приређен „Песнички поздрав Зорану Радмиловићу“, док ће у 20 сати, у сали позоришта, након свечаног отварања Фестивала, бити изведена представа Београдског драмског позоришта „(Пра) фауст“.

У четвртак, 19. октобра, на репертоару је представа Народног позоришта из Београду „Очеви и оци“, док ће у петак, 20. октобра, бити изведена
представа Југословенског драмског позоришта, „Развојни пут Боре шнајдера“

У суботу, 21. октобра, на програму је позоришни комад „Декамерон“, у извођењу глумаца Градског позоришта Подгорица, Културног центра Бар – Фествал Барски љетопис Бар и Народног позоришта Ниш.

У недељу, 22. октобра биће изведена представа „Госпођица“ Народног позоришта Републике Српске из Бања Луке, док ће у понедељак, 23. октобра, публика моћи да погледа представу „Чиста кућа“, у извођењу глумаца „Атељеа 212“ из Београда.

Фестивал ће, у уторак, 24. октобра, у част награђених, затворити представа зајечарског позоришта „Чеховљева соба, сезона прва“.

Све представе су на програму од 20 сати.

Цена комплета улазница је 6000 динара, а плаћање је могуће на три рате путем административне забране и чековима грађана.

У оквиру фестивала биће приређен и богат, бесплатан пратећи програм , како у зајечарском театру, тако и у Позоришном музеју.

Поред осталог биће емитована епизода ТВ серијала “Метаморфозе” посвећена глумици Светлани Бојковић, представљене монографије о Милану Ланету Гутовићу и Ренати Улмански и приређене бројне промоције других књижевних издања, а биће отворене и изложбе слика и плаката.

Фото: Промо, Позориште Зоран Радмиловић

Додај коментар: