Scroll Top

Деца са Косова и Метохије бораве на Тари

deca-sa-kosova-i-metohije-borave-na-tari
Сличне теме

Наставак сарадње Центра дечијх летовалишта и Канцеларије за КиМ

Око 50 малишана узраста од трећег до шестог разреда основне школе у пратњи својих наставника са простора Косова и Метохије борави ових
дана у објекту Центра дечјих летовалишта “Митровац” на Тари, чиме је настављена дугогодишња сарадња Канцеларије за КиМ са Центром дечјих летовалишта и Градом Београдом.

Овакве акције изузетно су значајне за наше најмлађе са Космета. Сви смо свесни да наша деца тамо живе и одрастају у специфичним условима, због чега се трудимо да им оплеменимо и улепшамо слободно време, као и овај распуст. Многи од ових малишана никад нису били на планини и зато смо желели да им ово буде распуст за памћење. Важно је и да се наша деца са КиМ повежу и са својим вршњацима из централне Србије, стварајући пријатељства и трајне везе, а ми ћемо им увек бити подршка – истакао је Јегоровић.

Према његовим речима Центар дечјих летовалишта је организовао садржајан образовно- забавни програм са аниматорима, као и обилазак природних лепота ове наше планине.

Ово путовање почело је 20. марта, а трајаће наредних недељу дана, тачније до 27. марта. За школарце организовани су разни образовно-забавни садржаји са аниматорима, као и обилазак природних лепота Таре. Тренутно у нашем одмаралишту “Митровац” на Тари борави 350 деце, па је ово прилика да се и малишани са Космета друже са својим вршњацима – рекао је директор Центра дечјих летовалишта.

Јегоровић је нагласио да ће држава Србија и Центар дечјих летовалишта увек давати подршку српском народу на простору Косова и Метохије.

Држава Србија и Центар дечјих летовалишта увек ће бити чврст ослонац нашем народу у покрајини. Акценат ће бити на реализацији овакве сарадње, а циљ је да најмлађима обезбедимо квалитеније, срећније и здравије одрастање. Боравак деце на планини је изузетно важан како за социјализацију, тако и за њихово здравље. Сваки осмех ових малишана је непроцењив и знак да чинимо праве ствари за њих, а такође и мотивација да оваквих акција буде још више – закључио је Јегоровић.

Додај коментар: