Scroll Top

Ликовни конкурс “Бајковити снови” поводом Међународног дана књиге за децу 

likovni-konkurs-bajkoviti-snovi-povodom-medjunarodnog-dana-knjige-za-decu
Сличне теме
IMG_8285

Туристичка организација Града Сомбора ће 21. и 22. јуна 2024. године, организовати изложбено – продајну манифестацију „Улица старих заната“, на простору Главне улице.

Дечје одељење Библиотеке Центар за културу Кладово, поводом 2. априла Међународног дана књиге за децу, расписује ликовни конкурс Бајковити снови за децу основношколског узраста од седам до десет година

Конкурс је заснован на делима познатог данског аутора Ханса Кристијана Андерсена. Његове приче, посебно његове глобално познате бајке, баве се темама које превазилазе време.

Током година, бајке као што су Снежна краљица, Мала сирена, Царево ново одело, Ружно паче, Девојчица са шибицама, и многе друге, инспирисале су многе уметнике различитих праваца од позоришних представа, музике и анимираних филмова (Волт Дизни) и друге.

Циљ конкурса је да деца користећи дела Х. К. Андерсена развију машту, креативност и оригиналност у изради радова. Деца су позвана да креирају сопствену визуелну интерпретацију (цртеж) једне (омиљене) бајке писца. Техника је по избору, а креативни рад може бити цртеж, слика, колаж, графика.

-СТРУЧНИ ЖИРИ ЋЕ ИЗАБРАТИ НАЈБОЉЕ РАДОВЕ.
– НАЈБОЉИ И ПОХВАЉЕНИ РАДОВИ БИЋЕ ИЗЛОЖЕНИ У ГАЛЕРИЈИ БИБЛИОТЕКЕ „ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ“
– РАДОВЕ ЛИЧНО ДОНОСИТЕ У БИБЛИОТЕКУ „ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ“
– КОНКУРС ЈЕ ОТВОРЕН ОД 10. МАРТА ДО 30. МАРТА 2023. ГОДИНЕ
– МОГУ ДА УЧЕСТВУЈУ ДЕЦА ОСНОВНОШКОЛСКОГ УЗРАСТА ( КЛАДОВО) КАО И ДЕЦА КОЈА СУ КОРИСНИЦИ ПОКРЕТНЕ БИБЛИОТЕКЕ – БИБЛИОБУСА.

-УЗ РАД ДОСТАВИТИ – Име и презиме, адресу, број телефона, школу и разред, име учитеља.

Проглашење победника, уручивање награда одржаће се 3. априла 2023. године од 18 часова у просторијама библиотеке Центар за културу у Кладову.

Фото: Библиотека Кладово

Додај коментар: