Scroll Top

Дечји позоришни фестивал ,,Позориште звездариште“

dechji-pozorishni-festival-pozorishte-z
Сличне теме

Градска општина Звездара са Саветом фестивала по 17. пут организује Дечји позоришни фестивал ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ. Под слоганом Звездариште – уточиште осмеха, 17. фестивал ће бити одржан у Београду од 23. до 27. маја 2022.године.

Домаћин фестивала је Театар „Вук“, а фестивалске представе и програми биће извођени и на сценама Малог позоришта „Душко Радовић“, Позоришта лутака „Пинокио“, „Пан театра“ и у Библиотеци – галерији „Бранко Миљковић“.

Фестивал почиње у понедељак, 23. маја у 10 часова окупљањем учесника на тргу испред Театра „Вук“ и Градске општине Звездара где ће у веселој атмосфери, уз аниматоре „Кинетроп театра“, звездарски предшколци извести свој „Карневал осмеха“.

На свечаном отварању фестивала које је заказано за 10:30 часова на Великој сцени Театра „Вук“, биће додељено годишње признање Савета фестивала „Звезда међу звездама“. Овогодишња добитница фестивалског признања је Јасминка Петровић, књижевница чија дела су последњих година значајно обогатила репертоар позоришта за децу и младе.

У Такмичарском програму биће изведено 9 представа из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, по избору селектора Жељка Хубача, а о фестивалским наградама и ове године одлучују Стручни жири и Дечји жири.

Стручни жири 17. Звездаришта радиће у саставу: Миран Хајош, позоришни продуцент, Оливера Викторовић Ђурашковић, глумица и Тијана Грумић, драмска списатељица, а у Дечјем жирију биће 13 девојчица и дечака узраста од 8 до 12 година, учесника шесте генерације програма Мали позоришни експерти који воде млади позоришни професионалци и педaгози окупљени око организацији Три гроша.

Прва фестивалска представа је ,,Снежана и седам пазуљака“ Позоришта „Бошко Буха“ (аутор: Љубивоје Ршумовић, режија: Снежана Тришић) која је на програму у 11 часова.

У богатом Пратећем програму фестивала су и Изложба позоришне маске „Пут позоришта“ која ће бити отворена у понедељак, 23. маја у 16 часова у у Библиотеци – галерији „Бранко Миљковић“, и три радионице намењене деци и младима:

* радионица „Маска и костим у позоришту“ коју воде Оливера Викторовић Ђурашковић и Филип Цветковић (23.5. у 16 ч Библиотека-галерија „Бранко Миљковић“)

* радионица „Са Николетом о животињама и књигама“ коју води Николета Новак, књижевница и др ветеринарске медицине (24.5. у 10 ч на Сцени „Култ“ Театра „Вук“)

* радионица креативног писања драмске списатељице Јелене Палигорић Синкевић (27.5. у 12 ч на Сцени „Култ“ Театра „Вук“)

Са жељом да квалитетни културни садржаји буду доступни деци и младима, улазнице за све представе и учешће у свим пратећим програмима су бесплатни.

Извор: Општина Звездара

Фото: Промо

Додај коментар: