Scroll Top

ДЕЈАН АЛЕКСИЋ, ПРВИ ДОБИТНИК НАГРАДЕ „ДУШАН РАДОВИЋ“

dejan-aleksi-prvi-dobitnik-nagrade
Сличне теме

Град Београд и Библиотека града Београда установили су 2021, награду у част нашем најславнијем писцу за децу и младе, Душку Радовићу, на тачно сто година од његовог рођења. Први добитник новоустановљене награде за децу и омладину „Душан Радовић“ чија је свечана додела одржана јуче у Скупштини града Београда јесте Дејан Алексић за књигу „Мало, мало па слон“ у издању издавачке куће „Имам идеју“.

Награда се састоји од статуете Душана Радовића, која је рад академског вајара Зорана Кузмановића, дипломе и новчаног износа од 5.000 евра у динарској противвредности. Жири за доделу награде чинили су редитељ Милош Радовић, син славног писца по коме награда носи име, проф. др Зорица Хаџић и проф. др Зорана Опачић. На адресу Библиотеке града Београда је у току читавог трајања конкурса стигло 98 радова односно књига за децу свих жанрова, написаних на српском језику.

Свечаности је присуствовао и заменик градоначелника града Београда Горан Весић, који је приликом свечаног обраћања истакао да је веома задовољан што је град Београд заједно са Библиотеком града Београда установио ову награду као подстрек и подршку култури и свима онима који пишу, нарочито јер је ово прва награда за ову врсту књижевности којом ће сви дечији писци добити више пажње и поштовања које и заслужују.

Фото: Библиотека Града Београда

Додај коментар: