Scroll Top

Дијаманти у шољи

dijamanti-u-solji
Сличне теме

СКРИВЕНИ КУЦИ КАФЕТЕРИЈЕ

Већина људи која долази у “Кафетерију” зна за локал у Улици краља Петра. Такође, постоји и одређени број гостију који није упознат са концептом Микролота који се налази на другом спрату овог локала – мало ексклузивно царство кафе. Овим естетским просторним савршенством доминира огроман дрвени бар са Санремо рејсером, у оквиру ког се налази пет млинова и огромни силоси пуни кафе, коју припремају најученији баристи “Кафетерије”.

За разлику од осталих локала и приземља исте “Кафетерије”, у Микролоту се служи ексклузивна кафа, коју не можете да окусите у другим локалима. У свету кафољубаца ова реч представља ексклузивно узгајање квалитетних биљака у ограниченој производњи.

ЗА ИСКУСНА НЕПЦА

За љубитеље орашастих и чоколадних кафа препоручујемо црни и жути бразилски дијамант.

Црни дијамант одликују орашасте и чоколадне ноте, с благом млечном киселошћу. Док жути дијамант, због узгоја у хладу, задржава природне шећере и са нотама бадема и шећерне трске важи за најизбалансиранију кафу у “Кафетерији”. У случају да сте љубитељ све више популарних воћкастих и цветних кафа, за вас се, одмах иза баристе, крију розе и плави дијамант.

Розе дијамант је блага, али интересантна кафа, с нотама јасмина и руже, која је прелепа као еспресо, али додавањем млека кафа мења укус и добија у слаткоћи. Плави дијамант, с друге стране, доста је агресивнији и цитруснији, с нотама лајма, мандарине и поморанџе. Његов слаткасто-цитрусни моменат је најбоље осетити као чист еспресо.

КОЛУМБИЈА

Поред вулканско-еруптирајућих укуса неког од дијаманата, одмах до светлуцавог Санремо рејсера, налазе се огромна зрна из Колумбије. Познатија као “Elephant Bean”, та масивна зрна су прелепа и преукусна са својим одређеним нотама и аромама. Колумбију красе укуси печених бадема и малине. Наши баристи нису само стручни када је еспресо у питању, већ поседују и широко знање о филтер-кафама. Ако сте љубитељ Chemex-a, V-60, Syphon-a, Cold Brew-a и Aeroprese, онда је Микролот место за вас.  

фотографије LiveProduction

Додај коментар: