Scroll Top

ДОДАТНА ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА „СТРАХИЊА БАНОВИЋ“

dodatna-projektsija-filma-strahina-b
Сличне теме

Због великог интересовања публике, филм “Страхиња Бановић” биће још једном приказан у великој Сали Комбанк дворане у понедељак, 7. марта у 20 часова, у оквиру програма 50. Међународног филмског фестивала Фест, саопштили су организатори.

Филм је своју светску премијеру имао на 55. Међународном филмском фестивалу у Карловим Варима, где је освојио чак пет награда, укључујући и главну награду, Гран-при Кристални глобус за најбољи филм.

Ово је био први пут у овом веку да је српски филм тријумфовао у главном такмичарском програму на неком од светских фестивала најважније А категорије.

“Страхиња Бановић” ће се приказивати у неколико европских земаља, САД, Канади и у карипским земљама, а почетак биоскопске дистрибуције у Србији најављен је за септембар ове године, након приказивања на летњим филмским фестивалима.

Ово филмско остварење је до сада учествовало и на још 20 филмских фестивала, међу којима су били и престижни фестивали у Пинђау, Каиру, Севиљи, Монпељеу, Солуну, Хаифи, Трсту и другим градовима широм света.

Додај коментар: