Scroll Top

“ДОК БУДЕ ЛОВЕ, БИЋЕ И ПАРА”

dok-bude-love-bi-e-i-para
Сличне теме

Позоришна представа Пулс театра “ДОК БУДЕ ЛОВЕ, БИЋЕ И ПАРА” по тексту и у режији Монике Ромић, биће одиграна у Центру за културу “Влада Дивљан” 15. јуна 2022. године са почетком у 20.00 часова. РЕЧ АУТОРА:

“Док буде ЛОВЕ, биће и пара” је представа која пред гледаоце доноси НАДУ, искрену ЉУБАВ према професији и ВЕРУ у успех. А када сретнемо на сцени те три тежње, настаје наша урнебесна (траги)комедија која у једном и мистикује и демистикује позоришни простор ван сцене.

Представа је настала по истинитим догађајима, кроз причу глумица које немају стални ангажман а затичемо их у покушају да направе ‘смешну’ представу “Како зарадити паре” да би преживеле, а у истом и задовољиле публику. Покушавајући да споје забавно са уметничким, очајнички се борећи за “то мало душе” које је остало, оне ће се трудити да превазиђу беду и бориће се за сјај позоришта. Укратко, сиже представе би био следећи: две хонорарне глумице на крају сезоне, не знају како да преживе летњу паузу и долазе на ингениозну идеју да саме направе представу ‘Како доћи до пара’, да их не кошта ништа а да буде урнебесно смешна. Оне кроз процес стварања представе, пролазе кроз разна емотивна стања, која су уобичајена у креативном процесу, често укључујући публику да им ‘помогне’. Гледаоци ће кроз призму глумица, препознати истину и муку, насмејати се начинима и покушајима наших глумица да зараде паре а у истом ће препознати сами себе.

Фото: Лазар Мандић

Додај коментар: