Scroll Top

Драгана Огњеновић представила нову колекцију FACTORY SETTINGS

dragana-ognenovi-predstavila-novu-k
Сличне теме

Драгана Огњеновић, једна од најпризнатијих домаћих модних дизајнерки, у оквиру 50. јубиларног Лoреал Фешн Вика, представила је нову колекцију FACTORY SETTINGS

Драганина ревија је пре 26 година отворила прво издање Београдске недеље моде, и од тада одушевљава публику ове манифестације пре свега својим моделима, али и оригиналним просторима у којима реализује своје ревије. Модна публика је по први пут имала прилику да   одгледа једну ревијску презентацију у аутентичном просотру Културног центра Силоси у Луци Београд, а ревију је пратила оригинална, специјално за ову прилику компонована и уживо изведена композиција гудачког ансамбла Метаморфозис.

“Фабричка подешавања” су потврдила, доследност у чистим линијама, аутентичан стил, минималан број елемената који води до врхунске креације, све због чега је Драгана синоним за врхунску моду, елеганцију и префињеност. Њени модели исказују став, промишљени су, сведени и славе женственост.

На ревији смо видели четрдесетак модних комбинација, све у потпуно црној боји. Доминирали су вишеслојни оутфити са дугачким  мантилима/капутима, често и до самог пода. Посебну пажњу су изазвале торбе које су манекенке практично пригрлиле уз своје моделе и на тај начин истакле посебну вредност Драганиних аксесоара. Поред јединствене и врло аутентичне линије ДО модела, појавили су се и детаљи у виду латица или листова на раменима, крагнама, али и на обући и торбама. Сазнали смо да су то заправо рециклирани материјали старих колекција те се на овај начин и Драгана приклања све важнијем тренду одрживе моде. Неизбежне су биле и врло елегантне и сведене хаљине које су употпуниле утисак ове сјајне колекције.

Било је то вече врхунског уметничког доживљаја, који је најфинијим подешавањима емоција код публике изазвао  и салве аплауза којима је пропраћен Драганин наклон на крају ревије.

Фото: Ђорђе Томић

Додај коментар: