Scroll Top

ДРУГИ ПО РЕДУ ФЕСТИВАЛ

drugi-po-redu-festival
Сличне теме

„УМЕТНОСТ И ЉУДСКА ПРАВА – УМЕТНОСТ У АКЦИЈИ“

ДАХ Театар реализује други по реду фестивал „Уметност и људска права“ у Србији. Фестивал почиње 24. и траје до 27. фебруара, а замишљен је као платформа за покретање и представљање идеја и концепата које у први план стављају и повезују уметност и људска права, залажу се за поштовање људских права, права свих живих бића као и развој те идеје у СрбијИ.

Овогодишње издање има поднаслов „Уметност у акцији“ са циљем да подстакне и оснажи грађане/ке да преузму активну улогу у променама у својим заједницама, да се уметници и бранитељи људских права повежу између себе али и са широм заједницом. Фестивал укључује појединце и организације који раде на међународној сцени и у нашој земљи, комуницира са грађанима/кама, оживљава заједнице и повезује различитости.

На програму су: радионице, инсталација, представе, концерти, разговори, конференција „Уметност и култура у афирмисању људских права”, филмска премијера и промоције књиге. Учесници фестивала долазе у Београд из Шпаније, Израела, Црне Горе, Косова, Ирске и Србије, а онлајн ће нам се придружити и представити свој рад уметници из Ирана, Белгије и Бразила. Програм ће се одржавати уживо на неколико локација у Београду: УК Пароброд, галерија Н.ЕОН, Дорћол Платз, Месташце, Задужбина Илије М. Коларца, КРОКОДИЛ и Народно позориште у Београду уз придржавање свих здравствених мера и дозвољеног броја окупљања.

Фото: Промо

Додај коментар: