Scroll Top

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „АЛИСА У ЗЕМЉИ СТРАХОВА“

premijera-predstave-alisa-u-zemli-st
Сличне теме

Премијера представе „Алиса у земљи страхова“ Еве Махковиц у режији Александра Поповског биће одржана у четвртак 3. фебруара на Сцени „Љуба Тадић“. У представи играју Милена Радуловић, Небојша Љубишић, Слобода Мићаловић, Радован Вујовић, Милан Марић, Јована Беловић, Ива Стефановић, Тамара Шустић и Денис Мурић.

Сценографију потписују Numen/For use и Вања Магић, костимограф је Миа Поповска, композитор Марјан Нећак а за сценски говор је била задужена Љиљана Мркић Поповић.

Главна тема одрасле Алисе је протицање времена: времена које тече иако свет већ одавно не пружа ни приближно оно што је генерацији било обећано као нешто што се подразумева: Кад будете велики, моћи ћете све. Сада је и то да се буде било шта – веома тешко.

Тако су бројни ликови Алисе у земљи страхова одрасле младе девојке које протицање времена посебно обележава: доста дуго сам на овом свету, искористила сам сваку прилику (како је требало), а скоро за све је већ прекасно. Ово је ноћна мора, али је истовремено и живот, каже Краљица Херц. Никада није било истинитије него сада.

Фотографије: Небојша Бабић

Додај коментар: