Scroll Top

Друго Појединачно првенство за ветеране 2023

drugo-pojedinacno-prvenstvo-za-veterane-2023
Сличне теме

У организацији Шаховског савеза Србије и Шаховског савеза Београда, данас је у просторијама зграде Борба свечано отворено 2. Појединачно првенство Србије за ветеране 2023

Првенство је организовано у две категорије, 50+ и 65+, а победници у свакој од категорија постају ветерански прваци Србије.

Присутнима су се приликом отварања обратили председник ШСБ Андрија Јоргић, председник ГО Звездара Владан Јеремић и председник ШСС Драган Лазић.

-Част ми је сто сам данас у прилици да будем део овог шаховског десавања и што це овај догађај бити потврда нечега сто траје неколико година уназад, а то је велики повратак шаха на спортску сцену Србије. Данас се надмецу они мало старији, али оно сто је пођеднако вазно је да се уцине додатни напори да млади и деца поцну да се баве овим спортом и верујем да цемо у томе успети, истакао је приликом обраћања Владан Јеремић, председник ГО Звездара.

На турниру учествује 37 учесника, а међу шаховским ветеранима има и интернационалних мајстора и велемајстора.

-Претходне године смо имали први турнир за ветеране у Владимирцима, где се такмичило 18 учесника, а данас их је дупло више.Шах је игра и једини спорт где равноправно учествују и деца од 7 и сениори од 77 година и веома је важно да посвећујемо пажњу нашим ветеранима да и они добију шансу да између себе добију најбољег, рекао је Јоргић.

Турнир траје до 9.септембра, када ће бити додељени пехари за победнике у обе категорије, медаље за троје првопласираних, као и пехар за најбоље пласирану шахисткињу.

Фото: Борба

Додај коментар: