Scroll Top

Хуманитарно вече „Сергеи и пријатељи“

humanitarno-vece-sergei-i-prijatelji
Сличне теме

Фондација Сергеи Полунин у сарадњи са агенцијом Фабрика, 17.Септембра, у 19.30, на великој сцени Народног позоришта, организује традиционално, хуманитарно вече Сергеи и пријатељи

Хуманитарно вече организовано је с циљем прикупљања средстава за наставак школовања талентованих младих балетских уметника из Србије, стипендиста Фондације СЕРГЕИ ПОЛУНИН.

Фондација Сергеи Полунин се бави продукцијом спектакуларних балетских представа чије се премијере одржавају на најпрестижнијим блетским сценама широм света, али и побољшањем креативног окружења балетана и свих других извођачких уметника.

Њихов циљ није само улагање у продукцију балетских представа, већ пре свега у талентовану децу коју препознаје Сергеи Полунин и која захваљујући подршци Фондације у школовању постају звезде у успону.

Фондација Сергеи Полунин не омогућава само школовање младих балетских уметника на чувеним Светским балетским Академијама, већ их и ангажује у балетским представама у њиховој продукцији и омогућава њихову светску промоцију, играјући уз највећег балетана данашњице.

Полунин је рођен у Украјини 1989. године. Освојио је планету својим наступима са готово свим највећим свјетским балетским ансамблима. Каријеру је започео 2006. године, а са 19 година је постао најмлађи првак Лондонског краљевског балета у историји ове уметничке куће, а потом и директор.

Наступао је и у Миланској скали, Лондонском Роyал Алберт холу, Бољшој театру, Позоришту Станиславски у Москви и бројним другим најпресижнијим балетским сценама широм планете.

Познат је и по свом бунтовништву против естаблишмента и позивима да се класичан балет извуче из елитистичких кругова и приближи правим љубитељима уметности.

За Полунина кажу да је идеалан спој 3 највећа уметника у историји балета, Мише Барашникова, Вацлава Нижинског и Рудолфа Нурејева.

Годину дана након што је 2017. Полунин постао Српски држављанин, у Србији је основана “Сергеи Полунин фондација” која подржава младе таленте у домену балетске игре, пружајући им могућност едукације на најпрестижнијим Интернационалним балетским Академијама и учешће у продукцијама Фондације. Мисија Фондације је да приближи балет најширем аудиторијуму, поштујући И негујући традиционални класични балет, али И савремени плесни израз.

Један од циљева Фондације је едукација кореографа кроз радионице и кампове као И балетских педагога.

Фондација је учествовала и у отварању Народног музеја.

Фондација Сергеи Полунин је ангажовала у представама у њиховој продукцији и већ афирмисане Српске балетске уметнике као што су Дејан Коларов(Ромео И Јулиа, Сацре-Посвећење, Лажни осмех…), Татјана Татић(Ромео И Јулиа), Игор Пасдтор(Ромео И Јулиа), Јована Николовска(Ромео И Јулиа), Љиљана Велимиров(Сатори), Ђорђе Калинић(Распућин И Сатори)…..

Циљ ове вечери је да се обезбеде средства за наставак школовања стипендиста Фондације, која морају бити уплаћена до краја године.

Сигурни смо да ћемо и ове године, као и претходне 3,од донатора и комплетног прихода од продаје карата, обезбедити комплетан износ неопходан за наставак школовања свих стипендиста Фондације.

Карте за Гала вече Фондације Сергеи Полунин се могу купити на билетарници Народног позоришта.

Програм вечери:

– Пројекција видео материјала о активностима Фондације Сергеи Полунин 2022/2023

– Представљање стипендиста Фондације који су на школовању у иностранству

– Представљане стипендиста Фондације који су по завршетку школовања добили ангажмане на најпрестижнијим светским балестким сценама

– СолистИ и ансамбл балета Народног позоришта из Београда

– Прваци Нациоанлне опере и балета из Скопја

– Солисти балета Српског народног позоришта из Новог Сада

– Соло наступи Сергеи Полунина

Фото: Фабрика

Додај коментар: