Scroll Top

Екипа Башта Феста очистила дивље депоније у Националном парку Тара

ekipa-bashta-festa-ochistila-divle-depo
Сличне теме

Током протеклог викенда, екипа Башта Феста, интернационалног фестивала кратког играног филма у Бајиној Башти, заједно са пријатељима фестивала организовала је еко акције чишћења на дивљим депонијама у Националном парку Тара, на локацијама Калуђерске баре и Солотуша.

У сарадњи са Екоцентралом са Таре и уз подршку Националног парка Тара и Јавно-комуналног предузећа „12. септембар“, успешно су очишћене депоније које годинама настају немаром викендаша и житеља Таре. Констатовано је да је велики део отпада од грађевинског материјала, тако да екипа Башта Феста посебно наглашава да је током изградње викендица веома важно и да размишљамо о окружењу у коме желимо да проводимо викенде.

Девети Башта Фест, интернационални фестивал кратког играног филма у Бајиној Башти који се одржава од 30. Јуна до 3. јула, подржала је Влада Швајцарске, у оквиру првог позива за реализацију културних и уметничких пројеката и партнерских пројеката програма “Култура за демократију”.

Тај програм подржава независну културну сцену у Србији тако што, користећи културу и уметност, подстиче критичко и креативно размишљање о друштвеним темама од важности за локалне заједнице. Програм такође подстиче и сарадњу актера на независној културној сцени, креирајући простор за промоцију плуралистичких вредности и интеркултуралног дијалога у Србији. Прва фаза пројекта траје од октобра 2021. године до фебруара 2025.

Фото: Башта Фест Промо

Додај коментар: