Scroll Top

Емилији три злата на Светском првенству – „Да осветлам образ Звезде и државе”

emiliji-tri-zlata-na-svetskom-prvenstvu-da-osvetlam-obraz-zvezde-i-drzave
Сличне теме

Српска каратисткиња Емилија Антанасијевић бриљирала је на светском првенству за омладинце, које је одржано у Београду

Чланица Спортског друштва Црвена звезда у кимону репрезентације Србије поновила је успех остварен прошле године када је освојила титулу Светског шампиона.

Српкиња је златне медаље освојила у традиционалној кати, тимској борби (са Јеленом Станојевић, Мином Миленковић и Сањом Станојевић) и Ката – тим (са Јеленом Станојевић и Сањом Станојевић.)

Сребрну медаљу Емилија је освојила у Ката – спорт категорији.

– У изузетно јакој омладинској конкуренцији, могу поново да кажем, да другу годину за редом држим титулу Светског шампиона. Најтеже ми је пало финале, иако сам била пред домаћом публиком, рекла је млада каратискиња.

Открила је и који јој је тренутак најтеже пао.

– Више пута окренула сам се ка трибинама, где сам видела маму која није могла мирно да седи док нисам освојила медаљу.

На такмичењу је наступило преко 1500 такмичара, а одржано је у дворани “Ранко Жеравица”.

– Београд је био феноменалан домаћин. Као неко ко Црвену звезду представља на свим домаћим и интернационалним такмичења трудим се да увек осветлам образ свог клуба. Сада, под заставом Србије сам освојила у појединачним и тимским дисциплинама медаље. Захвална сам тренеру Игору Гајићу, породици и пријатељима на неизмерном поверењу. Драго ми је што пишем историју српског каратеа и желим да наставим промоцију овог дивног спорта, рекла је Емилија.

Подсетимо, Емилија Антанасијевић (20) се каратеом бави 14 година, последњих пет година наступа за Црвену звезду која ју је одабрала за најбољу јуниорку спортског друштва на прослави 77. рођендана.

На европском првенству у Риминију 2022. године је освојила три златне медаље, док је на светском првенству у Лубину у Пољској исте године освојила златну медаљу.

Фото: Инстаграм

Додај коментар: