Scroll Top

ФЕЛИКС И ДОРИС – НОВА КОМЕДИЈА У МАДЛЕНИАНУМУ

feliks-i-doris-nova-komedija-u-madle
Сличне теме

У Опери и театру Мадленианум после две драмске премијере у овој сезони („Дa Кренемо испочетка“ и „Госпођица Јулија“) почело се са припремама новог драмског пројекта – комедије „Феликс и Дорис“ који би требало да се први пут изведе на Малој сцени 9. децембра 2021.

Прави позоришни бисер, романтичну комедију „Феликс и Дорис“ америчког писца Била Менхофа, режира махер тог жанра, многоструко награђивана редитељка Оља Ђорђевић која је у Мадлениануму са великим успехом поставила комедију Јурија Пољакова „Коферче“.

Ову представу ћемо у обновљеном издању са новим глумцима, Софијом Јуричан као Соњом и Петром Михаиловићем као Фјодором, имати прилике поново да гледамо од 28. новембра.

„Феликс и Дорис“ је љубавна прича о двоје људи са маргине који кроз комад пронађу не само љубав једно према другом, већ пронађу и себе саме, сопствене идентитете. Дивно је што се та лепа и дубока људска прича развија кроз урнебесно комичне ситуације и што ће у времену када је смех лек публика моћи да буде окрепљена и усмерена ка оптимизму.

Невероватну Дорис, нетипичну манекенку и глумицу, тумачи већ дугогодишња љубимица публике Мадленианума, изванредна Вања Милачић. Њен партнер Феликс, неостварени писац у комаду, је гост из Суботице, првак њиховог театра, фантастични Владимир Грбић. У ауторском тиму представе су и композитор Ирена Поповић Драговић, сценограф Дамјан Параносић, кореограф Милица Грбић Комазец, сарадник за сценски покрет Мирко Кнежевић и сарадник за сценски говор Саша Латиновић.

Фотографије Зорана Шкрбића са прве пробе Феликс и Дорис и фотографија Душка Филиповића из представе Коферче.

Додај коментар: