Scroll Top

ФЕСТИВАЛ ИНОВАТИВНОГ ФИЛМА

festival-inovativnog-filma
Сличне теме

Прво издање међународног филмског фестивала “Отворени предели – Фестивал иновативног филма Рудник” биће одржано од 29. до 31. јула у Дому културе “Војислав Илић” на Руднику. Ова манифестација посвећена је приказивању и промовисању неконвенционалних кратких и средњеметражних (до 50 минута) документарних, експерименталних и хибридних филмских форми, као и њихових ауторки и аутора.

Филмови ће се надметати, у оквиру једног обједињеног такмичарског програма, за главну награду фестивала “Запис” и Специјалне похвале које додељује трочлани жири састављен од истакнутих српских и регионалних документариста.

Поред такмичарског филмског програма, овогодишње издање фестивала посетиоцима нуди и специјалну пројекцију и презентацију одабраних филмова младих ауторки и аутора из Србије и региона, насталих у оквиру радионице чувене француске школе документарног филма Атеље “Варан” у Београду, као и мастерклас  Marka Grbe Singha, уметничког директора фестивала Белдокс и редитеља филма “Rampart” на тему “Сећања, снови и простори”.

Фото: Промо

Додај коментар: