Scroll Top

Фестивал науке бесплатно у новом термину од 17. до 19. маја на Београдском сајму

festival-nauke-besplatno-u-novom-terminu-od-17-do-19-maja-na-beogradskom-sajmu
Сличне теме

Шеснаести Фестивал науке биће одржан у новом термину од 17. до 19. маја на Београдском сајму, бесплатно за све посетиоце

Фестивал ће се одржати у Хали 4 и биће отворен сваког дана од 10 до 18 часова.

Мишљења смо да је у овом тренутку неопходно деци пружити подршку кроз манифестацију која је одувек тежила промоцији и популаризацији науке, као и научног начина размишљања као основних вредности једног друштва.

Већина програмских целина најављених за оригинални термин биће одржана у пуном капацитету захваљујући великом ентузијазму преко 1.300 учесника из 52 научне и образовне институције.

У Експертинејџери зони, млади научници и својеврсни амбасадори науке, представиће своја достигнућа и знања стечена током школских часова и ваннаставних активности, кроз низ научних изазова у којима ће претежно обрађивати теме из екологије, географије, физике и хемије.

У Зони интерактивних поставки посетиоци ће имати прилику да се упознају са стотинама занимљивих научних тема, како из природних, тако и из друштвених наука и открију забавно лице науке уз бројне интерактивне експерименте.

У Малој зони посвећеној деци узраста од 5 до 11 година, малишани ће моћи да искажу креативност и радозналост кроз радионице и окушају се у једноставним експериментима уз које ће ући у магични свет науке.

На Научно-фантастичној бини своје наступе ће имати Мајкл Грегори из Француске и наш научни комуникатор Милан Поповић.

Фестивал науке ће, у сарадњи са Филозофским факултетом и катедром за психологију, организовати и психолошке радионице и предавања за заинтересоване посетиоце.

Фото: Оксана Ксенџић

Додај коментар: