Scroll Top

Почетак Манифестације Музеји за 10

pocetak-manifestacije-muzeji-za-10
Сличне теме

Манифестација Музеји за 10 је национална музејска иницијатива, највећа у Србији и јединствена у Европи, која се ове године одржава по девети пут под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије

Манифестацију координира Национални комитет Међународног савета музеја – ICOM Србија. Током трајања Манифестације у преко 60 градова и места широм Србије, више од 110 учесника, на бројним локацијама припремају разноврсне садржаје. Осим изложби, од којих се многе могу видети само тих дана, посетиоци ће бити у прилици да се укључе и у додатне програме као што су ауторска и стручна вођења, интерактивних
радионица за децу и одрасле, предавања, пројекција филмова, представа и перформанса, промоција књига и других активности.

Овогодишња тема, проистекла из теме Међународног дана музеја који се обележава 18.маја је:

МУЗЕЈИ, ОДРЖИВОСТ И БЛАГОСТАЊЕ

Музеји су кључни фактори који доприносе добробити и одрживом развоју наших заједница. Као институције од поверења и важни чиниоци у нашем заједничком друштвеном ткиву, оне су на јединственој позицији да подстакну позитивне промене.

Постоји много начина на које музеји могу допринети постизању циљева одрживог развоја од подршке климатским акцијама и неговања инклузивности, до суочавања са социјалном изолацијом и побољшања менталног здравља.

Време трајања Манифестације: 15 – 19. мај 2023.

Током трајања Манифестације улаз ће бити БЕСПЛАТАН.

Додај коментар: