Scroll Top

ФЕСТИВАЛ СОЛА

festival-sola
Сличне теме

Друга едиција Фестивала Сола у организацији Института за уметничку игру, програм почиње  у петак 27. маја и траје до 29. маја ове године у Београду и Новом Саду.

Овогодишње издање Фестивала Сола свечано ће отворити Catherine Faudry из Француског Института у Београду, Ruben Van Opstaele заменик Амбасадора Белгије и Проф. др Владимир Томашевић оснивач Института за уметничку игру.

Током првог дана фестивала публици ће се представити уметници Касел Гобе из Белгије и Барбара Матијевић из Француске.

Други дан фестивала се одржава у Новом Саду у простору Културе Станице Барка, а своја соло извођења публици ће приказати Сораја Емери и Деси Бонато из Аустрије.

Трећи дан фестивала одржава се на две локације у Београду, у простору Културног центра Београда на Цветном тргу, свој соло извешће Јоана Кнежевић из Србије, под називом „Не твоја Барби“, а свечано затварање одржаће се у Музеју савремене уметности у Београду извођењем два соло рада, Рите Гоби из Мађарске и Гиљема Шатира из Белгије. 

Овогодишња манифестација која окупља уметнике које долазе из Мађарске, Израела, Хрватске, Француске, Аустрије и Србије реализована је уз подршку Музеја савремене уметности у Београду, Народног музеја у Београду, Културне Станице Барка из Новог Сада, Културног центра Београда, Мађарског културног центра, Амбасаде Израела, Француског Института, Међународне платформе Тетроскоп, Аустријског културног Форума, Амбасаде Белгије и Факултета за инжењерски менаџмент.

Током другог дана Фестивала Сола у суботу 28. маја у 11.00 часова биће одржано предавање “Интермедијалност у извођачким уметностима” у оквиру ког ће се анализирати различите врсте интеракције између позоришта и других медија а који ће водити Барабара Матијевић и Ђузепе Чико.

Фото: Guilhem Chatir

Додај коментар: