Scroll Top

Филм „Анселм“ Вима Вендерса отвара ДОК #6 фестивал

film-anselm-vima-vendersa-otvara-dok-6-festival
Сличне теме

Шести међународни фестивал документарног филма ДОК #6 од 1. до 4. фебруара у мтс Дворани

Шесто издање међународног фестивала дугометражног документарног филма ДОК #6 биће одржано од 1. до 4. фебруара у мтс Дворани. Фестивал ће у четвртак, 1. фебруара у 19 часова у сали 6 мтс Дворане отворити филм „Анселм“ Вима Вендерса у 3Д техници.

У филму „Анселм“ Вим Вендерс ствара портрет Анселма Кифера, једног од најиновативнијих и најважнијих сликара и вајара нашег времена. Сниман у 3Д техници и 6К резолуцији, филм пружа филмско искуство стваралаштва уметника који истражује људско постојање и цикличну природу историје, инспирисан књижевношћу, поезијом, филозофијом, науком, митологијом и религијом. Током више од две године, Вендерс је пратио Киферов пут од родне Немачке до његовог тренутног дома у Француској, повезујући фазе његовог живота са кључним местима његове каријере која траје више од пет деценија.

ДОК фестивал настао је са идејом да публици понуди најновија остварења из области документарног филма. Програм фестивала чине пажљиво селектовани филмови по мери гледалаца који се премијерно приказују у Србији.

Поред главног програма публици ће бити представљена и селекција дебитантских филмова Ентер Док која је такмичарска селекција фестивала. У оквиру овог програма биће додељене две награде: награда публике и награда жирија публике који је састављен од три љубитеља филма који ће гласати за најбољи дебитантски филм.

Програм шестог издања фестивала ДОК биће ускоро доступан на сајту https://dokfest.rs/.

Фото: Промо

Додај коментар: