Scroll Top

Филм „Lost country” Владимира Перишића отвара 29. ФАФ

film-lost-country-vladimira-perisica-otvara-29-faf
Сличне теме

29. Фестивал ауторског филма биће одржан од 24. новембра до 1. децембра у Београду

 

Фестивал ће у петак, 24. новембра у 19 часова у мтс Дворани отворити остварење „Lost country“ аутора Владимира Перишића.

Фестивал ауторског филма ће и ове године представити филмска остварења нових, оригиналних и релевантних дела и личних гласова европске и светске кинематографије. Публика ће имати прилику да погледа победничке филмове са престижних фестивала, као и остварења најцењенијих стваралаца данас.

Филм који ће свечано отворити фестивал „Lost country“ редитеља Владимира Перишића приказује Србију 1996. године, током студентских демонстрација против Милошевићевог режима. Радња прати причу младог Стефана који пролази кроз сопствену револуцију, суочен са чињеницом да је његова мајка портпаролка и саучесница корумпиране власти против које устају његови пријатељи.

„Lost country“ премијерно је приказан на овогодишњем филмском фестивалу у Кану на коме је дебитант Јован Гинић добио награду „Откровење“ за најбољег младог глумца. На недавно завршеном Сарајево Филм Фестивалу Гинић је освојио награду „Срце Сарајева“ за најбољег глумца.

Главне улоге у филму тумаче Јован Гинић, Јасна Ђуричић, Миодраг Јовановић, Душан Валентић, Борис Исаковић, Лазар Коцић, Ана Симеуновић, Марија Шкаричић и Павле Чемерикић.

Централне програмске целине Фестивала ауторског филма чине такмичарски и главни програм, док ће селекције Храбри Балкан, Банде à парт, Сирово и Мрежа фестивала Јадранске регије представити нове токове у ауторском филму.

Главна локација фестивала биће мтс Дворана, док ће пројекције филмова бити одржане и у Дворани Културног центра Београда, Дому омладине Београда, Југословенској кинотеци, Дому културе „Студентски град” и биоскопу Cine Grand Раковица.

 

Улазнице за свечано отварање 29. Фестивала ауторског филма и премијеру филма „Lost country“ могу се купити од 4. октобра на благајни мтс Дворане као и преко сајта mtsdvorana.rs.

Све информације о фестивалу биће објављиване на сајту www.faf.rs.

Фото: Промо и Алмин Зрно

Додај коментар: