Scroll Top

Филм Одлука први српски интерактивни филм приказан на биоскопском платну

film-odluka-prvi-srpski-interaktivni
Сличне теме

Интерактивни филм Одлука представља завршни докторски уметнички рад Бранке Бешевић Гајић на универзитету уметности који је реализовала под менторством професора др Ивана Правдића и др Соње Маринковић а који је приказан у Комбанк Дворани.

Тема докторског рада је Одлука/Филмска режија у дигиталном медију-Интерактивни филм

Састав чланова комисије чине професори: Срдан Голубовић (ФДУ), Јанко Баљак (ФДУ), Марко Стојановић (ФМУ).

Интерактивни филм Одлука је прва интерактивна психолошка драма о партнерском насиљу која указује на важне проблеме у нашем друштву.

Одлука је прва интерактивна психолошка драма и први интерактивни филм код нас који се приказао на платну истакла је ауторка за портал Часописа Борба и додала да је

у току пројекције публика гласала путем креиране онлајн анкете на телефону где су се аутоматски гласови сабирали и истог тренутка излазили транспарентни резултати на основу којих су ишли на жељене изборе из којих су произилазили нови исходи.

Идеја је била да сви избори интерактивног филма Одлука угледају светлост дана на самом јавном извођењу докторског рада где сам сматрала да сви избори треба да угледају баш данас светлост дана, додаје ауторка.

Након жељених већинских избора емитовани су и избори мањинских гласова како би се видели и они мање срећни исходи, који су помогли да се сагледају узроци и последице партнерског насиља што и јесте тема филма. Интерактивни филм је будућност и поносна сам веома што сам на челу екипе која је интерактивни филм приказала на биоскопском платну.

Радови на сценарију интерактивног филма су били веома захтевни ако не и најтежи процес рада, почев од синопсиса, тритмента, па све до креирања интерактивне шеме, осмишљавања избора и исхода који произилазе из њих како би касније беспрекорно функционисало у интерактивном коду , закључила је Бранка Бешевић Гајић.

Филм је сниман на локацијама у Београду. Продукција: Циннамон, Циннерент

Бранку Бешевић Гајић памтимо по филмовима Лауш, Тумане и Дом Анђела о Куманици а пред публиком ће усоро бити и иргани филм Милојев дар.

Постпродукција: МС-Филм продуцтион

Инстаграм налог филма Одлука: хттпс://њњњ.инстаграм.цом/филмодлука/

Имдб: хттпс://њњњ.имдб.цом/титле/тт14297040/

Званични траилер филма: хттпс://yоуту.бе/РБСд81сЦЊт8

Екипа:

Играју: Радомирка Рада Шарић, Ева Рас, Саша Ђурашевић, Емилија Несторовић, Јелица Ковачевић, Александар Лазић, Стефан Ђоковић, Светлана Лазаревић Сретеновић, Марија Масал, Владимир Јоцовић, Верољуб Јефтић, Тодор Трифуновић, Вук Гајић, Ања Стефановић, Дуња Виденовић, Јована Јанковић

Директор фотографије: Зорана Мандић, Монтажа: Невена Јовановић, Сценарио и режија: Бранка Бешевић Гајић, Супервизор продукције: Бранка Бешевић Гајић, Продуцент: Исидора Урошевић,  Извршни продуценти: Ивица Видановић, Сања Ранисављевић, Колориста: Миле Станчић, помоћник ДП: Милош Миливојевић, Шминка: Јована Атанацковић, Консултант за сценске борбе: Еди Саша Ђорђевић

фото приватна архива

Додај коментар: