Scroll Top

Филмски центар Србије – Belgrade works-in-progress

filmski-centar-srbije-belgrade-works-in-progress
Сличне теме

Филмски центар Србије организовао је прво издање специјалног програма Belgrade works-in-progress

У оквиру те активности, група селектора међународних филмских фестивала допутовала је на позив и у организацији ФЦС у нашу земљу како би се упознали са најновијом домаћом продукцијом, односно са српским филмовима који ће бити спремни за приказивање у 2024. години.

Гости који су боравили у Београду су Даниелла Схреир, селекторка програма „15 дана аутора“ (Quinzaine des cinéastes) Канског фестивала, Лорензо Еспосито, члан селекционог комитета Берлинског филмског фестивала и Паоло Бертолин, селектор Венецијанске „Мостре“.

У прес сали МТС дворане ФЦС је организовано сусрет домаћих филмских професионалаца са селекторима. На панелу којим је модерирао Стефан Иванчић, гости Филмског центра Србије су представили фестивале за које раде и њихове програмске целине, те на тај начин приближили свој рад присутним продуцентима и редитељима.

У оквиру затворених пројекција, које су одржане у сали српског филма у МТС дворани, селектори су имали прилику да се упознају са 15 српских дугометражних филмова, 7 играних и 8 документарних, који се налазе у завршним фазама пост-продукције.

Фото: Драгана Удовичић

Додај коментар: