Scroll Top

„Folk music Fest“ на Палићу

folk-music-fest-na-pali-u
Сличне теме

Фестивал фолклорне музике „Folk music Fest“ биће одржан у петак и у суботу, 27. и 28. маја, на Великој тераси на Палићу, у организацији Удружења грађана „Juhászok“.

Посетиоци ће имати прилику да уживају у наступима фолк музичара и певача, а поред музичких програма биће одржан и вашар домаће радиности, радионице старих заната и дечја занимања. У оквиру програма наступају тамбурашки ансамбли из Суботице, Чантавира, али и из Сегедина, Баје и Будимпеште, из Мађарске.

Циљ дводневне манифестације је допринос богаћењу туристичке понуде Палића за домаће и стране посетиоце.

У петак наступају Пенгетőс Триó из Будимпеште у 18 часова, Ансамбл „Равница“ из Суботице у 19, док ће Тамбурашки оркестар „Мендицус“ из Чантавира натупати у 20 часова.

У суботу Juhász оркестар – дечији концерт у 16 часова и Duhaj оркестар из Суботице у 17 часова, док Rozsdamaró оркестар из Сегедина наступа у 18 часова, а Дуна оркестар из Баје у 20 сати.

Током суботе биће организовани и пратећи програми – изложба народне уметности, часови рукотворина, народне дечије играчке почиње у 15 сати, а Демонстрација инструмената за децу, коју води Орсолиа Торок почиње у 17:30 часова, а биће одржана и презентација Удружења средњовековне традиције Светог Лонгина у 19 часова.

Фото: park-palic.rs

Додај коментар: