Scroll Top

Гала балетски концерт на Коларцу

gala-baletski-kontsert-na-kolartsu
Сличне теме

Гала концерт “БеоБалет бајка” биће одржан у четвртак, 16. јуна у 19.30 у Великој дворани Коларчеве задужбине.

Публика ће имати прилику да ужива у маестралном извођењу 20 кореографија и варијација из познатог класичног балета “Крцко Орашчић”, које ће извести више од 120 балерина, узраста од 3 до 15 година, уз специјалне музичке госте.

“Крцко Орашчић” је један од најпознатијих класичних балета који је написао Чајковски, детаљни сценарио за балет дао је кореограф Маријус Петипа, а као основа за либрето узета је прича Александра Диме, Прича о Крцку Орашчићу, која је заправо адаптација оригиналне бајке Е.Т.А. Хофмана, Крцко Орашчић и краљ мишева из 1819. године. Крцко Орашчић је херој уз кога се деца упознају са балетом и обично остану заувек заљубљена у њега, у тај свет маште, снова, љубави и правде.

БеоБалет је више од балета! То је уметнички центар за децу где се деца упознају са балетом, музиком, глумом и општом културом. Детињство је родитељ човекове личности и то је цитат на којем се годинама гради БеоБалет. За децу је детињство најзначајнији период за њихов интензиван развој. БеоБалет ради са децом од 3 до 15 година и труди се да њихово детињство буде занимљиво, пуно изазова, искуства и сазнања у којем ће развијати вештине, потенцијале, своју личност и тело. Инсистира се на другачијем културном окружењу, откривају и негујују праве вредности. Заједно се откривају класични балет и музика, те посећују позоришта, музеји и галерије. Са највећим узбуђењем мале балерине наступиће на великој сцени Коларчеве задужбине. То ће бити прилика да обиђу и упознају “храм уметности” и упознају се са историјом Илије М. Коларца, чијом вољом је настала задужбина. Коларац је 1878. године, све што је имао оставио свом народу за ширење науке и културе.

Фото: Данило Мијатовић

Додај коментар: