Scroll Top

Глумачка екипа ,,Пријатеља” најавила премијеру представе за 16, фебруар

glumacka-ekipa-prijatelja-najavila-premijeru-predstave-za-16-februar
Сличне теме

СКРОМНИ У ОЧЕКИВАЊИМА ПОРУЧУЈУ: ЖЕЛИМО ДА СЕ ИЗНЕНАДИМО РЕАКЦИЈОМ ПУБЛИКЕ!

Животи омиљених карактера из култне америчке серије “Пријатељи” долазе премијерно 16. фебруара на позоришне даске мтс Дворане, а данас су у дружењу са новинарима у клубу Лисабон у мтс Дворани и званично најавили почетак живота представе на даскама које живот значе.

Представа која се налази у “редитељским рукама” Наташе Радуловић, а по тексту Нине Џувер, у старту је окупирала пажњу јавности и медија, што се могло видети и по броју новинарских екипа које су данас дошле, како би испратиле увертиру у премијеру која ће бити одржана за месец дана.

Како поручује продуцент Борис Мишковић идеју за прављење представе донео је Раде Ћосић, што је он оберучке прихватио и како истиче нада се да ће ово бити успешан и велики пројекат.

Раде Ћосић који је истовремено продуцент и глумац представе поручио је са своје стране да воли да ради нешто што до сада нико није радио, те да у његовом речнику не постоји реч “одустајање”, иако је реч о веома захтевном подухвату: “Идеју сам добио видевши да се у Америци већ ради представа по серији, томе има већ годину дана, тачније од маја прошле године.”

Редитељка Наташа Радуловић истакла је да су на одабиру глумаца култних карактера Џенис, Монике, Чендлера, Роса, Фиби и других бирали првенствено по енергију коју могу да изнесу, те да физички изглед није био пресудан у одабиру улога, с обзиром да у позоришту то све може да се надомести костимима и шминком “Важно је да глумци осећају карактере, и морам признати да избор није био лак. Кључно је било да су глумци даровит”, каже Радуловић-

Весели и расположени Пријатељи открили су нам да су пријатељи у приватном животу, те да је из такве основе много лакше радити на припреми овако захтевног глумачког подухвата: ” Знали смо се и раније, али се нисмо дружили. Кроз рад смо и почели дружење, па тако понекад одемо у кафану заједно, а ишли смо и на клизање”, каже Арсеније Тубић

Нина Џувер која је адптирала текст поручила је да су сачували дух серије, те да ће представа бити занимљива чак и онима који нису пратили серију, нити су њени велики љубитељи.

У очекивањима су скромни те поручују да ништа не очекују, теби пре да се изненаде. Ово је истакла Матеа Милосављевић која би најпре да се добро забаве и да дочарају смех и хумор који желе да донесу на сцену.

Марија Бергам каже да је за њу ово био изазов јер је први пут радила комедије, али да је иначе на Академији њој најбоље ишле комедије, те да се нада да ће то да оправда. Такође додаје, да сматра да неће бити велике разлике што не играју прави глумци из серије.

Подсетимо, Пријатељи су овог лета дошли на одмор у Београд, како би разрешили своје љубавне игрице. Рос и Рејчел се боре за љубав, а ту је и Џои, који неће лако одустати од Рејчел.Чендлер и Моника су на корак до брака, али ни Џенис се не да. Фиби и Гантер су такође ту, у Београду како би замрсили већ замршене љубавне заврзламе. Ко ће на краји бити са ким, остаје мистерија…Иако су многи гледали серију, ипак можда неће баш све бити исто.

Улоге у представи тумаче: Марија Бергам ( Фиби ), Раде Ћосић (Џој ), Матеа Милосављевић (Рејчел ), Милица Стефановић ( Моника), Маја Чампар (Џенис и остале женске улоге ), Никола Ракочевић (Рос ), Арсеније Тубић ( Чендлер ), Бранислав Томашевић ( Гантер и остале мушке улоге).

За костиме је задужена Адријана Пајић, док је композитор Ана Крстајић. Сценограф представе је Милица Ђуров.

Фото: Промо

Додај коментар: