Scroll Top

Глумица Ана Лечић лице у фокусу 7. Равно село Филм Фестивала

glumica-ana-lecic-lice-u-fokusu-7-ravno-selo-film-festivala
Сличне теме

Равно село Филм Фестивал, Међународни фестивал првог или другог филма, биће одржан ове године од 27. до 30. јуна

Лице у фокусу овогодишњег фестивалског издања биће млада глумица Ана Лечић, док ће жири такмичарског програма уз њу чинити редитељ Марко Новаковић и глумац Миодраг Радоњић.

Ана Лечић је 2017. уписала глуму на Факултету савремених уметности у класи Виде Огњеновић, а већ пар година касније дебитовала је на малим екранима у серији ,,Дуг мору“. Након тога глумила је у серијама ,,Златни дани“, ,,Државни службеник“, као и у филму ,,Дара из Јасеновца“.

Учествује и у пројектима који су још увек у процесу снимања и припреме, као што су серија ,,Црна свадба 2“ у режији Немање Ћипранића, и ,,Крунска 11“ у режији Мирослава Лекића и Косте Ђорђевића, где ће тумачити једну од главних улога.

Марко Новаковић дипломира је филмску и позоришну режију на Академији уметности у Новом Саду 1994. године. До сада је снимио дугометражне игране филмове ,,Неко ме ипак чека“ (2009), ,,Зверињак“ (2012) и ,,Без степеника“. Режирао је и дугометражну ТВ-драму ,,Маска“ (2007), документарно-играни филм ,,Пут ружама посут“ (2013) као и документарни филм ,,Отворених очију“. Режирао је кратке игране и документарне филмове, позоришне представе, преносе концерата светских и регионалних музичких бендова, квизове, шоу програме, музичке и рекламне видео спотове. Запослен је у Редакцији драмског и домаћег серијског програма Радио-телевизије Србије као Одговорни уредник.

Миодраг Радоњић дипломирао је на одсеку за глуму Факултета драмских уметности 2015. године, а на филму је дебитовао још 2010. у комедији ,,Нова шанса“. Широј јавности познат је након улоге у филму ,,Јужни ветар“ и истоименој серији где тумачи улогу Баће, улози Зорана Јанкетића у серији ,,Убице мог оца“, као и по улогама у филмовима ,,Балканска међа“ и ,,Хотел Београд“. Са колегом Милошем Биковићем 2016. године основао је продуцентску кућу Арцхангел студиос. Од децембра 2023. члан је БДП-а.

У главном фестивалском програму Равно село Филм Фестивала, публика ће моћи да погледа 12 дугометражних играних филмова по избору селектора Драгана Јеличића: ,,Покидан“ редитељке Сузане Пурковић, ,,Борба петлова“ турско-иранског редитеља Маџида Панахија, ,,Екскурзија“ босанскохерцеговачке редитељке Уне Гуњак, ,,Последњи стрелац“ Дарка Николића, ,,Прошли животи“ редитељке Селин Сонг, „Маммалиа“ румунског редитеља Себастијана Михајлескуа, ,,Хиљаду и један“ у режији А.В. Роквела, ,,Света обитељ“ хрватске редитељке Влатке Воркапић, ,,Одабрано друштво“ редитељке Ниде Манзур, „1984“ Дијане Ринго, „Само кад се смијем“ Вање Јуранић, и „Недеља“ Немање Ћеранића и Милоша Радуновића.

У селекцији кратких документарних филмова под називом ,,Кратких сто минута“, публика ће 29. и 30. јуна моћи да погледа филмове ,,Девојке спасавају свет“ (режија: Maria Luisa Usai), ,,Отац, син“ (Jakub Gomółka), ,,Под присмотром“ (Joao Paulo Vicente), ,,Панорама“ (Djuly Gava, Daniel Leão), ,,Одтамњење“ (David Alejandro De Luca), ,,Не брани реци“ (Милица Смиљковић, Тара Радусиновић), ,,Јер за то треба запети“ (Јована Лазин), ,,Подневни фрагменти“ (Adrián León Arocha), ,,Ко је сад тај Ика Башић“ (Тамара Трнинић, Соња Ракић), ,,Вук“ (Бо Стаматовић) и ,,Позиви“ (Минг-Wеи Цхианг)

У програму студентских филмова, 29. и 30. јуна на репертоару су остварења ,,Герм“ (режија: Лилиyана Алеxандрова), ,,Локва“ (Марко Бичанић), ,,Није пристојно плесат по гробу“ (Ана Шишков), ,,Само овај свет“ (Петар Лакић), ,,Пас који се упишкио од среће“ (Илија Зековић), ,,Све оно што нисам“ (Каћа Зарић), ,,Плесач који је играо сам“ (Милана Миљковић), ,,Туга“ (Тина Велицхковикј) и ,,Атанасија“ (Бошко Крљаш).

Фестивал се одржава уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, Министарства културе Републике Србије, Града Врбаса и продуцентске куће Зиллион филм.

Фото: Стефан Вацић

Додај коментар: