Scroll Top

Годишња изложба Галерије Коларчеве задужбине у издању “Рефлексије 23”

godisnja-izlozba-galerije-kolarceve-zaduzbine-u-izdanju-refleksije-23
Сличне теме

У Ликовној галерији Коларчеве задужбине у уторак, 11. јула у 19 часова биће отворена Годишња изложба

Годишња изложба Галерије Коларчеве задужбине у издању “Рефлексије 23” представља осврт на изложбену активност Галерије у периоду од септембра 2022. до јула 2023. године.

Изложба обухвата радове 14 уметника који су у Ликовној галерији Коларчеве задужбине реализовали самосталне изложбе током наведене излагачке сезоне, у оквиру редовног програма који утврђује Савет Галерије. Поставку чини 40 радова у различитим ликовним медијима и техникама – слици (11), цртежу (10), графици (11), фотографији (6) и скулптури (2).

Дефинишући тематски оквир, изложба у сагледавању једногодишњег рада Галерије одабиром и начином презентације уметничких остварења поставља задатак изналажења другачијих погледа и кључева њиховог ишчитавања који по себи отвара смештање у нови изложбени контекст.

У међусобној комуникацији и садејству различитих ауторских концепата, поетика и ликовних рукописа, “Рефлексије 23” позивају на трагање за новим значењским слојевима у коме простори, унутрашњи и спољашњи, представљају тек потенцијално полазиште.

аутор: Тијана Дука, историчарка уметности

Изложба ће бити отворена до 31. јула.

Фото: Промо

Додај коментар: