Scroll Top

Хуманост на делу

humanost-na-delu-2
Сличне теме

Данас је у просторијама зграде Борбе традиционално одржана акција добровољног давања крви, у организацији часописа Борба и Ало медија система

Ова племенита иницијатива, привукла је велики број грађана, а медији су се одазвали у великом броју како би подржали ову хуманитарну акцију.

Запослени, пријатељи Борбе, други медији и грађани, показали су изузетну солидарност и одазвали су се у великом броју, показавши своју спремност да помогну онима којима је неопходна трансфузија крви. Зграда Борбе била је испуњена позитивном енергијом, а добровољни даваоци су са осмехом на лицу пружали свој допринос овој хвале вредној акцији.

– Одувек сам имала жељу да добровољно дам крв, а данас ми се та прилика и указала. Посебан је осећај када знате да сте на овај начин некоме помогли и потенцијално спасили живот. Овим путем апеловала бих на све људе добре воље, пре свега младе, да се одазову оваквим акцијама и помогну онима у потреби, поручила је Јелена Стаменковић, девојка која је за ову акцију чула путем медија и радо се одазвала, због чега од данас може да се похвали да је добровољни давалац крви.

Директор часописа Борба, Андрија Јоргић, изразио је задовољство због великог одзива и подршке медија, истакавши важност оваквих иницијатива за заједницу. Такође, захвалио је свим добровољним даваоцима крви на хуманости и солидарности коју су показали.

– Окупили смо се данас овде, поводом наше традиционалне акције добровољног давања крви, коју организујемо у сарадњи са Ало медија системом. Када дате део себе, и знате да сте некоме помогли и продужили живот, осећај је фантастичан. Драго ми је да се оволико људи одазвало, пре свега младих, и да овим путем шаљемо добру поруку и на тај начин другима дајемо пример да буду хумани, поручио је Јоргић, који је данас заједно са члановима редакције дао допринос овој акцији.

Акција добровољног давања крви представља један од најважнијих начина да грађани директно помогну онима у невољи, а овакви догађаји само потврђују снагу заједништва и хуманости међу људима.

– Институт за трансфузију крви Србије, сада већ традиционално организује акцију добровољног давања крви у сарадњи са Борбом и Ало медија системом. Ово су веома важне акције, пре свега зато што нам је изузетно драго када се нека компанија одазове са идејом да организује овакву акцију, јер нам на тај начин показује да постоји друштвена и лична одговорност, а са друге стране шири се информација и суграђанима који прочитају и чују за ову вест, истиче Мирјана Кнежевић, ПР Института за трансфузију крви Србије, и додаје да су негативне крвне групе дефицитарне, али и то да се ближе празници, током којих такође не треба заборавити на овај хумани подвиг.

– У овом моменту, Институт располаже са дводневним резервама крви, тако да је ситуација реалтивно стабилна, али су негативне крвне групе смањене, пре свега јер је само 15% популације негативна крвна група. Позив се упучује свим људима доброг здравља, између 18 и 65 година старости, да се одазву овим акцијама и да, када год су у могућности дају крв. Оно што бих напоменула јесте да се ближи период празника, када очекујемо релативно проблематичан период, и због тога је важно да се пре тих празника прикупи довољно јединица крви, поручује Кнежевић.

Фото: Борба

Додај коментар: