Scroll Top

Иницијатива 21, поводом захтева за расписивање ванредних парламентарних и београдских избора

inicijativa-21-datum-izbora-treba-da-bude-u-javnom-interesu
Сличне теме

Покрет Иницијатива 21 сагласан је са потребом да се на ванредним парламентарним и београдским изборима провери легитимитет свих политичких актера

Како наводе, захтев да се ванредни избори одрже у току ове календарске године сматрају неразумним и неекономичним с обзиром да ће се на пролеће одржати редовни и покрајински избори.

Због тога захтевају да се тражени ванредни избори споје са редовним и да се сви заједно одрже у априлу наредне године.

– Ово је посебно важно због уштеде трошкова у овим економски изазовним временима и сматрамо да нико нема право за зарад својих приватних политичких интереса расипа новац грађана Србије. Сматрамо да су политичке партије и покрети који захтевају раздвајање избора и нерационално расипање новца наших грађана показали највиши ниво политичке неодговорности и до краја оголили да им циљ није добробит грађана, наводе из Иницијативе.

Покрет је апеловао на председника Републике да донесе “одговорну и рационалну одлуку о датуму расписивања избора” која ће бити у јавном интересу и која ће на најбољи могући начин заштитити грађане Србије и целокупни српски народа ма где он живео.

– Док безидејни представници поједних опозиционих странака и покрета гласно куцају на отворена врата ми с пуном одговорношћу позивамо
председника Републике да према својој процени донесе најбољу одлуку за наш народ и нашу државу, апелују из покрета.

Додај коментар: