Scroll Top

Прва хуманитарна активност ученика Седме београдске гимназије у школској 2023/2024. години.

prva-humanitarna-aktivnost-ucenika-sedme-beogradske-gimnazije-u-skolskoj-2023-2024-godini
Сличне теме

Ученици Седме београдске гимназије спровели су 8. и 11. септембра прву у низу хуманитарних активности које су планиране за школску 2023/2024. годину

Поступајући по Смерницама Министарства просвете за организацију образовно-васпитног рада у средњим школама, у првој недељи школске године ученици и професори који су укључени у активности Еко-школе Седме београдске гимназије одлучили су да прикупе старе уџбенике за гимназије и за основне школе и да их пошаљу својим вршњацима на Косово и Метохију.

Будући да су сви ученици основних и средњих школа у Београду већ добили бесплатне уџбенике за ову школску годину од Града Београда, ученици, наставници и родитељи у Седмој београдској гимназији су се масовно прикључили овој акцији.

– Еко-школа Седме београдске гимназије низом својих активности током године доприноси реализацији циљева одрживог развоја, као што су квалитетно образовање, смањење неједнакости, одрживи градови и заједнице и одговорна потрошња и производња. Мислимо да овом акцијом прикупљања старих уџбеника доприносимо свим овим циљевима: с једне стране продужавамо животни циклус производа – уџбеника и, на одређени начин их рециклирамо и подижемо ниво еколошке свести ученика, а са друге помажемо нашим суграђанима на Косову и Метохији који се сваког дана сусрећу са великим животним изазовима. Као и у свим нашим до сада реализованим активностима, оџив ученика је одличан, изјавила је Гордана Илић, управитељка Еко-школе Седме београдске гимназије.

Фото: Приватна архива

Додај коментар: