Scroll Top

Интернационална премијера филма „Што се боре мисли моје“

internacionalna-premijera-filma-sto-se-bore-misli-moje
Сличне теме

Уз овације публике и распродату салу одржана интернационална премијера филма Што се боре мисли моје Милорада Милинковића на Адриа Филм Фесту у Бечу

Филм „Што се боре мисли моје“ у режији Милорада Милинковића свечано је отворио у четвртак, 7. септембра трећи фестивал домаћег филма Адриа Филм Фест у Бечу.

Уз овације публике и распродату салу биоскопа Уранија присутнима се поклонио део екипе филма Милорад Милинковић, редитељ, Јана Ивановић, глумица и Мирослав Могоровић, продуцент.

Адриа Филм Фест се по трећи пут одржава у престоници Аустрије и траје до 10. септембра у организацији филмске дистрибутерске куће Адриа Филм и удружења Култур Комбинат.

Фестивал је конципиран као филмска манифестација у оквиру које ће бити приказано десет играних и три документарна филма, а који представљају најзначајнија кинематографска остварења из Србије и региона.

Подсећамо, свечана премијера филма „Што се боре мисли моје“ биће одржана у петак, 15. септембра у 19.30 часова у Заставиној башти у Крагујевцу. Пројекција филма, уз присуство глумаца и ауторске екипе, биће уприличена поводом обележавања двестоте годишњице од рођења Кнеза Михаила Обреновића.

Узбудљив историјски и политички трилер „Што се боре мисли моје“ говори о убиству кнеза Михаила Обреновића, као и догађајима који су непосредно претходили самом трагичном чину.

Филм је настао по сценарију Милорада Милинковића и Драгољуба Стојковића о једном од наших највећих владара и атентату који се 1868.  године догодио на Кошутњаку.

Главна улога кнеза Михаила Обреновића поверена је Драгану Мићановићу, док остале улоге историјских личности играју истакнути глумци Милош Тимотијевић, Небојша Дугалић, Наташа Нинковић, Александар Срећковић Кубура, Тамара Крцуновић, Ненад Окановић, потом млади глумци: Лука Грбић, Јана Ивановић, Маја Чампар, Стојша Ољачић и други.

Филм је снимљен у продукцији Телеком Србија и филмске продукције Бомбона, а пријатељ филма је Дунав осигурање.

„Што се боре мисли моје“ наћи ће се на репертоару домаћих биоскопа од четвртка, 21. септембра.

Фото: Јовица Косановић

Додај коментар: