Scroll Top

Потписан Споразум између две културне институције

potpisan-sporazum-izmedju-dve-kulturne-institucije
Сличне теме

У просторијама дечиjег позоришта ,,Пуж“ данас је потписан Споразум о пословној сарадњи, између часописа Борба и Позоришта

Са идејом буђења интересовања за разноврсне културне садржаје и код најмлађе публике, генерални директор Борбе, Андрија Јогрић и директор позоришта ,,Пуж“ Марко Стојановић заједничким снагама радиће на остварењу  ове мисије.

Једна од првих активности споразума јесте организовање различитих едукативних активности за најмлађе, где ће се мали поштоваоци позоришне уметности опробати у улогама новинара, фотографа и преламача…

– И једна и друга кућа раде на обогаћивању културе у Србији, ми то радимо са децом а Борба то ради са одраслима и циљ јесте да разменимо публику. Многи Борбини одрасли имају децу, док са друге стране дечица из Пужа имају своје родитеље и старатеље који треба да почну да читају Борбу уколико већ нису, објашњава Марко Стојановић, директор позоришта Пуж.

Јоргић је истакао да је важно да се културне институције заједничким снагама боре за публику као и да ће најмлађи суграђани имати прилику да се опробају и у шаху.

– Велико ми је задовољство што смо потписали Споразум о сарадњи са позориштем Пуж. Заједничким снагама сам сигуран да ћемо направити нове помаке. Циљ јесте да што више деце мотивишемо да одлазе у позориште а да њихови родитељи у још већем броју читају Борбу. Бавићемо се и шахом кроз различите радионице у наредном периоду, а прва радионица биће посвећења прављењу и изради шаховских фигура ће потом и деца играти ову племениту и витешку игру, истакао је Анрија Јоргић, директор Борбе.

Фото: Наталија Кунић

Додај коментар: