Scroll Top

Инвестиција од 250 милиона евра креће у реализацију

investitsija-od-250-miliona-evra-kre-e-u-r
Сличне теме
Stevan Labudovic, Filmske Novosti_foto Poppy Pictures

Документарни диптих „Non-Aligned & Ciné-guerrillas“  редитељке Миле Турајлић у Културном центру Новог...

Представљено прво гејминг село у Београду

Наша земља полако, али сигурно постаје центар гејмера. Тим поводом протеклог викенда је у нашој престоници одржано прво јавно представљање пројекта Гејминг Вилиџа у Белекспо центру где су се окупили неки од највећих светских имена из света Крипта, Гејминга и ИТ-а.

Република Србија је препознала потенцијал и значај ове инвестиције вредне 250 милиона евра отпочела преговоре са директором Гејминг Вилиџа Страхињом Тошићем, који представља инвеститоре пројекта. Интересовање је било на завидном нивоу, а чињеница да су људи из целог света дошли у Београд искључиво како би присуствовали детаљном представљању пројекта.

– Већ имамо интересовања за мултипликацију пројеката и заинтересованост за давање франшизе у 8 земаља. Наравно, Република Србија ће као наш поуздан партнер и као прва земља која је увидела сав потенцијал Гејминг индустрије и веровала у нас, бити наш партнер и у даљем развоју, без обзира у којој другој земљи будемо наставили ширење – рекао је Тошић за медије.

На промоцији је био и фудбалер Немања Милетица, који је подржао овај пројекат.

– Свима је крипто у најмању руку нешто несхватљиво, као нешто што може да донесе брзу зараду, али и велики губитак. До сада нисам имао прилику да видим ниједан јасно дефинисан крипто пројекат, који би најобичнији човек могао да схвати, а да приликом инвестиције у тај новчић буде обезбеђен. Ово је први пут да сам пројекат разумео у целости, као и да улагањем у овај крипто фактички постајем један од власника нечега опипљивог, односно у овом случају, свих објеката, хотела, бунгалова, факултета и свега осталог што се гради у Гејминг Вилиџу, а поред себе имам Републику Србију као партнера. Заиста све похвале овом младом тиму људи на челу са Страхињом Тошићем, за визију, посвећеност, упорност и борбу кроз коју су прошли да би овај пројекат реализовали – рекао је спортиста. Представљању инвестиције је присуствовао и председник националног савета за Гејминг господин Владимир Цветковић који је испред Републике Србије пружио подршку пројекту Гејминг Вилиџа и који је рекао да наша држава пружа пуну подршку пројекту и ради све неопходно за што бржи почетак изградње Гејминг села.

Додај коментар: