Scroll Top

Италијански музички фестивал Санремо у Београду

italijanski-muzichki-festival-sanrem
Сличне теме

Чувени италијански музички фестивал Санремо биће представљен у Београду, 4. јуна 2022, у оквиру међународне турнеје „Sanremo Giovani, World Tour“.

На Калемегдану ће наступити финалисти и победник селекције младих. Турнеју организује Министарство спољних послова и међународне сарадње Италије у сарадњи са телевизијом РАИ.

Ове године турнеја је посвец́ена младим талентима најомиљенијег фестивала италијанске песме на свету. То је и јединствена прилика да се млади уметници представе међународној публици и могућност за бројне љубитеље италијанске музике да уживају у одличном концерту.

Амбасада Републике Италије у Београду, Италијански институт за културу у Београду и Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ, организују концерт у Београду, на отвореној сцени Калемегдана.

Наступиће Јуман, Мартина Белтрами, Литаме и Самиа, који ће извести своје песме уз нове верзије великих класика италијанске музике. Уметничко руковођење пројектом поверено је маестру Маурицију Филарду, музичком директору Песме Евровизије 2022. одржане у Торину.

Извор: ДануБеограду

Фото: Sanremo Giovani: Yuman (foto: Claudia Pajewski)

Додај коментар: