Scroll Top

Изложба „Моћ ствари“

izlozba-moc-stvari-bice-otvorena-u-sredu-12-jula-u-19-casova-u-salonu-muzeja-grada-beograda
Сличне теме

Изложба „Моћ ствари“ биће отворена у среду 12. јула у 19 часова, у Салону Музеја града Београда

Факултет примењених уметности у Београду, ове године, обележава три четвртине века деловања.

Академија примењених уметности у Београду, данас Факултет примењених уметности, почела је са радом тачно пре седамдесет пет година, новембра 1948. године, захваљујући иницијативи ликовних уметника, посебно Бранка Шотре, Михаила С. Петрова и Ивана Табаковића.

Већ седам и по деценија, у овој установи, континуирано се, на највишем професионалном нивоу, школују ствараоци у различитим областима примењене уметности и дизајна, и као таква јединствена је у окружењу.

Програми Академије, од оснивања, базирани су на широком ликовном образовању и занатском усавршавању, са визијом продуковања уметничких дела.

Данас, више од сто професора и сарадника Факултета примењених уметности у Београду, подучава полазнике шеснаест модула, у оквиру четири студијска програма: Визуелне комуникације, Дизајн, Конзервација и рестаурација и Примењена уметност.

На изложби „Моћ ствари“ своја дела представиће професори и сарадници у настави на Факултету примењених уметности у Београду, укупно 98 аутора.

На изложби ће вам се обратити:

– Јелена Медаковић, директорка Музеја града Београда

– Наташа Михаиловић Вацић, секретарка за културу Града Београда

– др Мирјана Николић, ректорка Универзитета уметности у Београду, редовни професор Факултета драмских уметности у Београду

– Горан Чпајак, декан Факултета примењених уметности у Београду, редовни професор

Ова изложба први је од догађаја у оквиру обележавања јубиларних 75 година ФПУ.

У новембру текуће године биће уприличена изложба награђених студентских радова, у Конаку кнегиње Љубице, промоција нове монографије и издања ФПУ, као и централна свечаност на Дан Факултета, 26. новембра.

Изложбу „Моћ ствари“ можете погледати до 30. јула 2023. године.

Фото: Промо

Додај коментар: