Scroll Top

Изложба  астрофотографија Милоша Гајића ,, Поглед у небо“

izlozhba-astrofotografija-milosha-ga
Сличне теме

Изложба астрофотографија „Поглед у небо“ биће отворена у уторак, 15. новембра у 19ч у галерији Архива Војводине у Новом Саду.

Аутор изложбе је астрофотограф Милош Гагић, а гостујући аутори су Јарослав Грња, Филип Митић и Душан Мрђа.

На астрофотографијама су приказани величанствени призори дубоког свемира – галаксије, звездана јата, планетарне маглине- неки од најлепших објеката  које на ноћном небу јасно можемо да видимо само уз помоћ телескопа и на местима где не постоји светлосно загађење.

Површина Сунца , јато звезда у сазвежђу Херкулес  према коме су научници са радио телескопа Арецибо упутили троминутну поруку са подацима  о људској раси и положају Земље, очаравајуће маглине,  али и  галаксије Хамбургер, Троугао и Андромеда,  међу објектима су које ће посетиоци изложбе моћи да виде и о њима сазнају фасцинанте чињенице.

Уз разговор о астрофотографији у науци и уметности,  изложбу ће отворити професор др. Душан Мрђа са Природно-математичког факултета у Новом Саду.

Изожба  је део пројекта „Регионалне туристичке атракције инспирисане космосом –  ЕЛЕКТРА „ који се реализује у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија.

„Поглед у небо“ у Архиву Војводине трајаће до краја новембра.

Фото: Милош Гагић

Додај коментар: