Scroll Top

Изложба керамичких радова “Почеци” Јане Божовић у Дому културе “Стари Колашин”

izlozhba-keramichkih-radova-pochetsi-jan
Сличне теме

У Дому културе “Стари Колашин”, у уторак 6. септембра одржана је изложба керамичких радова “Почеци” Јане Божовић. Јана је двадесетједногодишња студенткиња Факултета примењених уметности, Универзитета уметности у Београду, на одсеку керамика, у класи професорке Љубице Јоцић-Кнежевић.

Рођена је у Зубином Потоку, где је завршила основну и средњу школу, а како и сама истиче, овај факултет уписала је јер је сматрала да је уметност једина ствар која ће је увек испуњавати, што овим првим својим радовима и потврђује.

Изложба ,,Почеци“ представља скуп њених студентских радова из протекле године и идеја је да кроз њих публици приближи керамику као уметничку дисциплину и све могућности које она пружа.

“Са почетком студија упознала сам се са керамиком јер пре тога, у малој средини, нисам имала прилику да дођем у додир са њом, али сам у овоме пронашла свој позив и заљубила се у ову врсту уметности која заиста пружа безброј могућности. Испуњава ме рад са глином, експериментисање са керамичким глазурама и то што из године у годину откривам све више предности које пружа керамичка маса, као и могућност да створим нешто опипљиво својим рукама што друге може инспирисати или им бити од користи”, каже ова млада уметница.

На изложби су посетиоци могли да виде веома занимљиве фигуре, за које је Јана дала и описе али и објаснила одакле је потекла инспирација за њих.

Након представљања својих првих радова у родном Зубином Потоку, Јану очекују изложбе и у другим градовима, као и наставак студија и још много планова које жели да реализује у наредном периоду, на путу до успеха.

Додај коментар: