Scroll Top

Извучени парови за појединачно првенство Србије у шаху

izvucheni-parovi-za-pojedinachno-prven
Сличне теме

Данас у 12 часова, у просторијама зграде Борба, одржано је извлачење парова за појединачно првенство Србије у шаху за мушкарце и жене. Почасни гост била је Сузана Манчић, која је насумично извлачила имена такмичара са редним бројевима. Испред Шаховског савеза Србије присуствовао је генерални секретар Андрија Јоргић, као и судија Марија Лукић. Појединачно првенство Србије за мушкарце и жене одржаће се на Старој планини у периоду од 6. до 14. децембра, где ће се наши шахисти борити за медаље и пехаре, и на тај начин стећи епитет најбољих у нашој земљи.

-Задовољство ми је што је  наша пријатељица куће Сузана Манчић,извлачила турнирске бројеве, на томе јој се посебно захваљујем. Желимо да у шах укључимо и људе који се не баве овим спортом, да проширимо своје видике. Такмичарима који ће се борити за титуле на Старој планини желим много среће и успеха. Хотел у ком ће боравити је феноменалан, и сигуран сам да ће имати најбоље могуће услове за игру. Недавно се тамо припремала и наша репрезентација, тако да не сумњам да ће све проћи у најбољем реду, изјавио је Андрија Јоргић и открио зашто је изабрана баш Стара планина као место догађаја:

– Шахисти су познати као људи који воле да имају свој мир. Верујем да је Стара планина пун погодак. Председник Шаховског савеза Србије, Драган Лазић, је предложио да се управо на овој прелепој планини одржава једно престижно такмичење, и сви смо се сложили да је то права одлука. Надам се да ће пре свега сви такмичари уживати, а нека најбољи победи, истакао је Јоргић.

Фото: Борба

Додај коментар: