Scroll Top

Једанаеста сезона концерата „ЏЕЗ ЗА Џ“ у Дому омладине

jedanaesta-sezona-koncerata-dzez-za-dz-u-domu-omladine
Сличне теме

Дом омладине Београда позива публику да и овог септембра ужива у квалитетној џез музици током једанаесте сезоне концертног серијала ЏЕЗ ЗА Џ!

Једном недељно, од 9. до 30. септембра 2023. у редовном термину матинеа суботом од 13 часова, посетиоци ће имати прилику бесплатно да чују квалитетне домаће џез извођаче млађе генерације.

Овај циклус концерата покренут је 2013. године са циљем да публици приближи савремену српску џез сцену, али и да пружи подршку домаћим џез музичарима.

Осим што је својеврсна најава Београдског џез фестивала, у знаку којег је традиционално месец октобар, „ЏЕЗ ЗА Џ“ за циљ има и неговање доброг музичког укуса и стварање нове џез публике, посебно међу младима.

У сусрет 39. Београдском џез фестивалу, који ће од 24. до 29. октобра традиционално угостити домаће и стране музичаре који померају границе џеза, Дом омладине Београда публици је припремио четири одлична џез концерта као својеврсно загревање за најстарији и међународно најпризнатији српски џез фестивал!

Овогодишњи циклус концерата „Џез за Џ“ 9. септембра у 13 часова отвориће трио Уроша Спасојевића, басисте и композитора из Ваљева.

Спасојевић, који је на овим просторима један од пионира ауторских музичких пројеката у којима бас гитара заузима централно, премијерно пред београдском публиком ће извести музику са албума „Baladas“, чије објављивање је планирано за почетак наредне године.

У његовом трију су и предводник нове српске џез сцене, изванредни трубач Иван Радивојевић, као и најперспективнији домаћи млади бубњар Петар Ружичић, који одскора ужива и светску репутацију.

Субота, 16. септембар резервисана је за наступ ученика џез одсека МШ „Станковић“.

Ове године публици ће се представити квартет даровитог Николе Шашковића, ученика трећег разреда џез клавира. Квартет, који је окупио специјално за овогодишњи програм „Џез за Џ“, одсвираће репертоар сачињен од познатих и мање познатих бибап стандарда, као и нумера у латин ритмовима.

Програм 23. септембра посвећен је студенатима Катедре за џез и популарну музику Факултета музичке уметности у Београду.

Овога пута у фокусу је бенд „Inti the Rabbit Hole“, предвођен талентованим тромбонистом Костом Вукашиновићем, који је и активни члан дувачке секције Биг бенда Радио-телевизије Србије.

Завршница једанаестог концертног серијала „Џез за Џ“, у суботу 30. септембра, биће прилика да публика чује одличан џез пројекат из Ужица, Сеанса Џез Трио који предводи пијаниста Жељко Стојановић, а на репертоару ће бити ауторске композиције и неколико џез стандарда.

Концерти се одржавају суботом од 13 часова, на Платоу Милана Младеновића испред Дома омладине Београда, а у случају лоших временских услова, наступи ће бити у Дому омладине. Улаз је слободан.

Фото: Промо

Додај коментар: