Scroll Top

Капитално издање: 100 Година Душка Радовића

kapitalno-izdane-100-godina-dushka-radov
Сличне теме

Поводом обележавања стогодишњице рођења једног од најзначајнијих и најомиљенијих аутора нашег поднебља, Душка Радовића, издавачка кућа Mascom  која већ годинама издаје његова дела и штити права на њима  припремила је капитално издање посвећено животу и делу великана наше писане речи, монографију под насловом “100 година Душка Радовића”.

Душко Радовић је најцитиранији писац и једини аутор са ових простора чије књиге су продате у скоро милион примерака. Сматра се аутентичним језичким генијем и представља јединствен феномен наше културе. Великан писане речи и иновативан медијски стваралац, друштвени критичар, аналитичар и непревазиђени познавалац нашег менталитета својеврсни је ко-аутор ове монографије.

Ову по свему изузетну књигу – са обиљем до сада необјављених Душкових текстова, цртежа, бележака, архивске грађе, фотографија и меморабилија – приредила је Зорица Хаџић, а неизмеран допринос су јој, као сарадници на књизи дали и наследник Душка Радовића, Милош Радовић, и сам значајан актер наше културне сцене, и Матија Бећковић којег за Душка везује дугогодишње искрено пријатељство, а који се у књизи појављује као нека врста наратора чије приповедање повезује грађу.

Додај коментар: