Scroll Top

КАРМИНА БУРАНА се премешта на УШЋЕ

karmina-burana-se-premeshta-na-ush-e
Сличне теме

Јединствени музички спектакл на отвореном, дело Карла Орфа „Кармина Бурана“, биће изведено на Ушћу, 2. септембра, са почетком у 20 часова. Извођење „Кармине Буране“ се тако додаје програму великог концерта „Музичка визија Балкана“, на којем ће наступити раније најављене светске и регионалне звезде. Улаз је слободан!

Због атрактивности овог концерта и великог интересовања публике, прихваћен је позив Егзитове платформе World Music Balkans (WOMBA), уз подршку Фондације за отворено друштво и иницијативе Отворени Балкан, да „Кармина Бурана“ буде изведена пред почетак великог концерта „Музичка визија Балкана“. Зато се извођење премешта на Ушће са првобитно планираног београдског Трга републике. Овај музички спектакл је премијерно изведен у Новом Саду у мају 2022, на платоу испред Српског народног позоришта, на одушевљење многобројне публике.

„Кармина Бурана“ биће изведена на београдском Ушћу уз хор и оркестар Српског народног позоришта и Уметнички Ансамбл Бинички, те уз солисте. На сцени ће бити неколико стотина извођача. Диригент ће бити Маестро Александар Којић, а солисти су: сопран Марија Јелић, тенор Стеван Каранац и баритон Васа Стајкић. Овај спектакл на отвореном, као део ЦЕБЕФ-ових „Classical Sessions“ програма, организује Центар београдских фестивала у сарадњи са Српским народним позориштем и Уметничким ансамблом „Станислав Бинички“.

Од 19.00 ће бити могућ улазак на догађај, а извођење „Кармине Буране“ почиње у 20.00. У 21.20 почиње концерт „Music Vision“, на којем ће светске и регионалне звезде промовисати звук Балкана кроз етно и електронску музику, трубе, соул, поп, џез и друге музичке правце. Есма’с Банд феат. Захир Рамаданов Брасс банд наступају од 21.20, Дејан Петровић Биг Банд у 22:00, Марко Лоуис од 23.10 и за крај Сатори, од поноћи.

Концерт „Музичка визија Балкана“ промовише аутентичан звук и енергију земаља Балкана, а доноси га Егзитова WOMBA (World Music Balkans) плафторма.

Фото: СНП В. Величковић

Додај коментар: