Scroll Top

КИНЕСКИ ФЕСТИВАЛ СВЕТЛА

kineski-festival-svetla
Сличне теме

Кинески фестивал светла биће организован од 31. јануара до 13. фебруара и то у Београду и у Новом Саду. Свечано отварање ће бити 31. јануара у 17 часова на Сава променади у Београду и Лиманском парку у Новом Саду.

Ову традиционалну светлосну чаролију, осмислила је група уметника из провинције Сичуан. Иницијатор и оснивач фестивала, је уметник Слободан Тркуља, који је најавио да ће ове године фестивал светла донети још више радости, светлости као и бројне новине.

Један од фаворита посетилаца ће сигурно бити музичко-светлосне интерактивне газалице које ће посетиоци моћи да активирају плешући по њима у Галерији Београд код улаза 5, а између осталих, новину у Београду престављаће и импозантна ,,Лептирова крила“ која ће бити позиционирана на истом месту.

Лимански парк у Новом Саду светлиће као никада до сада уз два кинескаа змаја, животињско царство, магичне јелене, чаробне рибе и многе друге атрактивне светлосне инсталације.

У организацији ,, Balkanopolis центра за модерну традицију“, под генералним покровитељством Владе Србије и града Новог Сада, уз покровитељство града Београда и подршку амбасаде Народне Републике Кине у Србији, биће одржан четврти по реду Кинески фестивал светла у Србији, уз чаробну инсталацију кинеских лампиона којом ће се званично прославити кинеска Нова година код нас.

Фото: Бојан Ђокић

Додај коментар: