Scroll Top

Концерт Катарине Ранковић – Коларац

koncert-katarine-rankovic-u-kolarcu
Сличне теме

Концерт Симфонија за једну, ауторска идеја и композиција Катарине Ранковић, биће одржан 18.фебруара у 11 сати у великој сали Коларчеве задужбине, улаз је слободан

Новина је да Коларац први пут поклања концерт под својим окриљем за један електро акустични експеримент где ће Катарина свирати симфонијске инструменте и правити електронску музику и симфонију на лицу места.

Ово дело исказује уметницину идеју да искреира аудитивно дело које ће сублимирати инструментаријум симфонијског оркестра кроз увођење најразличитијих звукова од гудачких инструмената, преко калимбе, клавира, вокала и чембала. Тај део јесте традиционална класична форма, којој се уметница окреће, али све њих повезује модеран начин музичког изражавања кроз лупове, миди импровизације и електронски звук, који у овој форми концертног израза на карактеристичан начин повезује класичан инструментаријум у једну модерну симфонију.

Највећа занимљивост овог концерта јесте што уметница сама осмишљава, изводи и спаја све те мелодије на свим тим инструментима, стварајући симфонијску аудитивну слику, коју визуелно изводи само она – једна.

Овиме Катарина жели да прикаже унутрашњу снагу индивидуе и метафоричну слику јединке која у модерном свету живи под привидом заједништва једне колективне какофоније света око ње, док у том аудитивном хаосу трага као јединка за хармонијом душе.

Фото: Промо

Додај коментар: