Scroll Top

Концерт вибрафонисте Андрее Сараћина, флаутисте Пасквалеа Риналдија и гитаристе Леонарда Рекије

koncert-vibrafoniste-andree-saracina-flautiste-paskvalea-rinaldija-i-gitariste-leonarda-rekije
Сличне теме

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” 19. маја у 20 часова организују бесплатни концерт, на коме ће наступити гости из Италије – вибрафониста Андреа Сараћино, флаутиста Пасквале Риналди и гитариста Леонардо Рекиа

Шеснаести концерт у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” се реализује у оквиру манифестације „Музеји за 10” која, кроз овогодишњу тему „Музеји, одрживост и благостање”, подсећа да су музеји, као институције од поверења, важни чиниоци у нашем заједничком друштвеном ткиву, јер су на јединственој позицији да подстакну позитивне промене.

Постоји много начина на које музеји могу допринети постизању циљева одрживог развоја од подршке климатским акцијама и неговања инклузивности, до суочавања са социјалном изолацијом и побољшања менталног здравља.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

На програму су композиције Пјацоле, Иберта, Мачада, Виља-Лобоса, Гленворта, Фиљоле, Чика Корије и Андерсонова обрада композиције Буре од Јохана Себастијана Баха, а поред њих, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и композиција изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

 Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на јутјуб каналу Историјског музеја Србије већ у суботу 20. маја.

Такође, на јутјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и снимци свих претходних концерата циклуса „Музиком кроз музеј”.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”

Фото: Историјски музеј

Додај коментар: