Scroll Top

Концерт виолинисткиње Лане Зорјан

koncert-violinistkinje-lane-zorjan
Сличне теме

Талентована Новосађанка вечерас у Народном музеју у Београду

На концерту биће представљен и ЦД Камерате Балканике, ансамбла с којим је Лана Зорјан наступила на Арт Линк фестивалу 2023. године, као део уметничке резиденције коју је водио диригент Србољуб Динић, а коју је подржала амбасада Швајцарске и Фонд за западни Балкан.

Као даровита виолинисткиња, Лана Зорјан је била изабрана за ArtLink програм за младе таленте и свој први наступ са оркестром имала је са седам година када је као солиста ArtLink камерног оркестра свирала у Скупштини града Београда и на Тргу слободе у Новом Саду, Вивалдијево „Пролеће“, са концерт мајстором Камерате Јаначек, Павелом Долежалом, који је као ментор радио са младим ArtLink виртуозима неколико година, кроз Вишеград‒Балкан програм за младе таленте, подржан од Међународног Вишеградског фонда.

ArtLink фестивал и камерата Балканика сврстали су Лану међу најперспективније младе уметнике у региону и организовали су њене наступе на Егзит фестивалу, као и у оквиру циклуса Музика на тврђавама, где је Лана имала прилику да наступи са концерт-мајстором Федором Рудином, диригентом Србољубом Динићем. На концерту у Народном музеју наступиће и гудачки квартет са виолинисткињом Валентином Лучковић, која представља Камерату Балканику, а Лана Зорјан извешће композиције Равела и Вијењавског.

Фото: Промо

Додај коментар: