Scroll Top

Концерти на Зидићу – сезона 2024.

koncerti-na-zidicu-sezona-2024
Сличне теме

Концерти на Зидићу, популарни летњи програм Дома омладине Београда, ушли су увелико у другу деценију постојања!

Дванаеста сезона на Платоу Милана Младеновића и ове године понудиће Београђанима и гостима нашег главног града нека нова музичка открића, али и добро познате извођаче, потврђујући зашто је Зидић незаобилазна градска летња локација са омиљеном музичком понудом!

Од 2013. године Дом омладине је на Платоу Милана Младеновића публици представио скоро 300 састава, међу којима највише нових музичких талента, од којих су неки касније постали славни, али и мноштво већ афирмисаних бендова и извођача из земље и окружења.

И ове године, сваког петка од 20.00 Зидић испред ДОБ-а биће место сусрета, дружења и уживања у добром звуку. Сцена у срцу града, отворена је за младе креативце који стварају своју ауторску музику, свих жанрова. Зидић је међу њима посебно омиљен, јер им често пружа прву прилику да покажу шта све умеју пред широком публиком разних генерација, случајном и намерном!

Као и обично, нова сезона Концерата на Зидићу симболично почиње 21. јуна, на Светски празник музике, када ће се од 20 часова публици на Платоу Милана Младеновића представити Стонехенге, средњошколски бенд из Сомбора. Овај састав чине чланови узраста између 15 и 17 година, познати по томе што већ пишу ауторске песме, којима обогаћују свој репертоар креативних обрада рок класика.

У првом ,,редовном“ термину Концерата на Зидићу петком, 28. јуна од 20:00 на Платоу Милана Младеновића наступа група С.Т.Р.А.Х.– састављена од проверених музичара, које предводи наш чувени рок критичар Александар Жикић. Ова екипа паметно и са страшћу чува пламен београдског рокенрола какав је некад био.

Позивамо публику да и ове године током јула и августа викенд започне уз сјајне бендове, неочекивана музичка открића и весело дружење на Зидићу. Будите део јединственог путовање кроз панк, метал, хард кор, џез, електронику, хип-хоп, блуз, рок, алтернативу – све оно узбудљиво што може да пружи музика! Видимо се и слушамо на Зидићу!

У случају лошег времена концерти ће бити одржани у Клубу Дома омладине Београда.

Фото: Промо

Додај коментар: